Németül is megjelent Márton Áron püspök életrajza

Kultúra – 2017. december 11., hétfő | 9:57

Az olasz, az angol és a magyar nyelvű kiadás után most német nyelven is megjelent Virt László kötete.

Magyar nyelvterületen Isten szolgája Márton Áron tisztelete élő, de a magyar nyelvet nem ismerő ember legtöbbször nevét sem hallotta nagy püspökünknek, nemhogy életpéldájáról vagy nagyszerű hagyatékáról lenne fogalma.

Ezt a hiányt pótolta — a szenttéavatási eljárás posztulátora, Kovács Gergely által szorgalmazott és koordinált munkának köszönhetően — az a Márton Áron püspököt bemutató könyv, amely egyszerre látott napvilágot olasz és angol nyelven 2016 júniusának végén, az olasz Velar Kiadó egyik legnépszerűbb és legismertebb, collana bluként (kék sorozat) közismert Messaggeri d’amore (A szeretet hírnökei) sorozatában. Ezt követte hamarosan a magyar nyelvű kiadás, most pedig, 2017 novemberében megjelent a német fordítás is.

Márton Áron püspökről, életéről és tanításáról számos kiadvány megjelent már, de ezt a könyvet több szempontból is tekinthetjük alapműnek. A Virt László által írt rövid szöveg olvasmányos és élvezetes minden korosztály számára. A 48 oldalas és közel kilencven színes képpel gazdagított életrajz nem pusztán dátumokat és eseményeket sorakoztat fel, hanem betekintést enged Áron püspök gondolatvilágába és tanításába, emberi és főpásztori nagyságát világegyházi vetületben szemléli. Az igényes szerkesztésű és teljes egészében színes könyv mind esztétikailag, mind minőségileg kiváló.

A könyv értékes ajándék lehet bárki számára — most, karácsony közeledtével különösen. Megvásárolható a gyulafehérvári érsekségen (magyar, olasz, angol, német nyelven), a Corvina könyvesház csíkszeredai és székelyudvarhelyi boltjában (magyar, olasz, angol nyelven) és a Verbum Kiadónál (magyar nyelven). A német fordítás beszerezhető a legtöbb németországi, ausztriai és svájci magyar lelkészségen, illetve mind a négy kiadás igényelhető a római posztulációtól is.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria