Nemzetiségi képviselő ajánlotta fel tiszteletdíját az MMSZ által támogatott menekült gyerekeknek

Hazai – 2024. szeptember 2., hétfő | 9:47

Képviselői díját ajánlotta fel a Fővárosi Örmény Önkormányzat egyik tagja, Simani Silva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) menekülteket segítő integrációs programjában részt vevő hegyi-karabahi gyermekek tanévkezdésének támogatására – adta hírül az MMSZ augusztus 30-án.

A doktornő célzott adományából a Máltai Szeretetszolgálat taneszközöket vásárolt, és a személyre szabott csomagokat iskolatáskákkal egészítette ki saját készletéből.

Augusztus 29-én kilencen vehették át vadonatúj felszerelésüket, a fiatalok így megfelelő „munícióval”, hasznos eszközökkel és az öröm lendületével kezdhetik meg első teljes magyarországi tanévüket.

A segélyszervezet integrációs programjában jelenleg csaknem száz örmény menekült, köztük huszonkét gyermek vesz részt. A karitatív szervezet egy éven át többek között lakhatási, egészségügyi, beiskolázási, munkakeresési, ügyintézési és nyelvtanulási, illetve mentálhigiénés, pszichoszociális támogatással segíti őket abban, hogy új, önálló életet kezdjenek Magyarországon.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria