Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás Hatvanban

Hazai – 2007. október 4., csütörtök | 9:21

Szeptember 23-án tartották a Szent Erzsébet jubileumi évében meghirdetett, Szent Erzsébet életét és legendáit feldolgozó Rózsacsoda Gyermekrajzpályázat díjkiosztó ünnepségét. A kiállítás október 13-ig tekinthető meg.

A kiállítás fõvédnökei Jókai Anna Kossuth- és Stephanus-díjas írónõ, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete, valamint a Nõk a Nemzet Jövõjéért Egyesület volt. A kiállításra több mint 500 rajz érkezett 10 országból: Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából, Finnországból, Lengyelországból, Peruból, Olaszországból, Kanadából és Szlovákiából.

A tartalmas műsorral egybekötött díjkiosztó ünnepségen, amelyen külföldi alkotók is részt vettek, 34 aranydiplomát és számos különdíjat osztottak ki. Az ünnepségen köszöntőt mondott Beer Miklós váci megyéspüspök és Jókai Anna Kossuth- és Stephanus-díjas írónő, akik hangsúlyozták, milyen nagy szükség van a mai számítógépes világában is arra, hogy alkotásra bírjuk a gyerekek képzeletét.

A kiállítás október 13-ig megtekinthető a hatvani Moldvai Gyõzõ Galériában keddtól péntekig 9-től 17 óráig, szombaton 9-től 14 óráig. Bővebb információ a www.g-portal.hu/kicsinyek60 oldalon található – tájékoztatta szerkesztőségünket Gardynik Katalin, az egyik szervező.

Magyar Kurír