Net-coachok segítik a fiatalokat és a szülőket – Ősztől újabb képzés indul az Apor Vilmos-főiskolán

Hazai – 2024. június 21., péntek | 9:45

Június 15-én sikeres záróvizsgát tettek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult „Újmédia pedagógia” ösztöndíjas felnőttképzési program hallgatói – közölte az NMHH június 16-án az MTI-vel.

A médiahatóság kifejtette, hogy a Net-coach programban a magyar pedagógusokkal összefogva olyan tudásközösséget építenek, amely segít az iskoláknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival. 

A képzésen a hallgatók az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői és konfliktuskezelői gyakorlatot szereztek, amellyel segíthetik majd a fiatalok, az iskolai közösségek, illetve a szülők digitálismédia-értését.

Az okleveleket Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora adta át, aki elmondta: a most végzett szakemberek előadásokat, tanácsadást és nyilvános médiaszereplést is vállalnak majd, így segítve a pedagógusokat, a szülőket és a fiatalokat abban, hogy jobban tudják kezelni az online világ kockázatait, az okoseszközök és a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

Ez az egyetlen felnőttképzés Magyarországon, amely a köznevelésben dolgozó tanároknak tanácsadói tudást ad a fiatalok és a családok digitálismédia-értésének és online egészségének támogatása érdekében – emelte ki a rektor.

A hallgatók nevében Biróné Szabó Brigitta köszönetét fejezte ki a képzés minden szervezőjének, lebonyolítójának és az oktatóknak.

A kurzus tapasztalatainak kiértékelése és összegzése után, október végén indul a második évfolyam; a programra szeptembertől lehet majd jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola honlapján.

Forrás: MTI

Fotó: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria