Netcoach felnőttképzési program indul az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Hazai – 2024. január 29., hétfő | 10:20

Ösztöndíjas felnőttképzési program indul tavasszal a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság együttműködésében. A képzésre főként pedagógusok, pedagógushallgatók, a médiakommunikáció, a szakképzés, a felsőoktatás, a pszichológia területén dolgozók jelentkezését várják. A résztvevők a fiatalok és a családok digitális médiaértését segítő szakemberekké válhatnak.

A felnőttképzés felelőse az Apor Vilmos Katolikus Főiskola; helyszíne a főiskola váci központja lesz. A program költségmentes; szakmai és pénzügyi támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A résztvevők egyszeri 200 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.

A képzésre elsősorban pedagógusok, pedagógushallgatók, valamint a médiakommunikáció, a szakképzés, a felsőoktatás vagy a pszichológia területén dolgozó szakemberek jelentkezését várják február 12-ig.

A résztvevők a kurzust elvégezve – már az NMHH által kialakított netcoach közösség tagjaiként – a fiatalok és a családok digitális médiaértését segítő szakemberekké válhatnak. Az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői, konfliktuskezelői gyakorlatot szereznek, amellyel segíthetik a gyermekek, fiatalok, iskolai közösségek, illetve a szülők digitálismédia-értését.

A netcoachképzés tizenkét napos intenzív tréning keretében (kéthetente pénteken és szombaton) zajlik, amely 2024 áprilisában kezdődik.

A program védnökei Koltay András, az NMHH elnöke, valamint Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.

További információk az Apor Vilmos Katolikus Főiskola honlapján és ITT olvashatók.

Forrás: MTI; Váci Egyházmegye

Fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria