Nyírlugoson kezdték a szezont a görögkatolikus motorosok

Hazai – 2023. május 12., péntek | 9:44

Szezonnyitó imádságra és gurulásra hívták Nyírlugosra a motorozni vágyókat május első szombatján.

Az egyházi évbe és programokba szinte szorosan illeszkedik már az esemény, amikor közös imádságra hívják a két kerék és lóerők szerelmeseit. „Nem veszélytelen ez a közlekedés, hiszen védtelenek és kiszolgáltatottak vagyunk az előttünk álló útszakaszokon, de ha az égiek segítségét és oltalmát kérjük, akkor egy láthatatlan védelmet is kapunk.” Ezekkel a szavakkal köszöntötte a paraklisz szertartása előtt közös imádságra buzdítva megjelent motoros társait Nyírlugoson Ignácz András parókus.

„Mária örömmel indult el a hegyes tartományba, Júda városába; talán mi is ilyen örömmel és lelkesedéssel várjuk már a csíksomlyói búcsúba való indulásunkat – az idén rendkívüli módon, hiszen a zarándokbuszok mellett motorral is szeretnénk eljutni a több mint 1000 kilométeres távon a Szűzanyához” – folytatta.

Ezt követően Szirmai Máté atya az idei tervezett programot ismertette, amelyre nem csak görögkatolikus motoros atyákat várnak: júliusban Máriapócson lesz motoros zarándoklat, majd a Szent Damján tábor táborozóit szeretnék megajándékozni egy motorozással. Augusztusban Mátraverebély-Szentkútra látogatnak el, október elején pedig Montenegró hegyeit és szerpentinjeit szeretnék bejárni.

A közös imádság után Hovánszki György Nyírlugos polgármestere köszöntötte a szezonnyitó találkozáson megjelent motorosokat, majd a motorok és motorosok megáldása után a határ másik oldalára, a Bihari hegyek lábánál fekvő Tasnádra indultak közösen.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria