Nyugalmazott paptestvéreit látta vendégül Szocska Ábel püspök

Hazai – 2024. szeptember 1., vasárnap | 13:00

A Nyíregyházi Egyházmegye nyugdíjas papjai voltak hivatalosak Szocska A. Ábel megyéspüspökhöz. A korábbi gyakorlathoz hasonlóan a főpásztor odafigyelését fejezte ki idősödő paptestvérei felé: kötetlen találkozóra hívta őket a megújult püspöki irodába augusztus 28-án.

Az egyházmegye központi irodája a közelmúltban költözött át egy nagyobb épületbe, a Szent Miklós-házba, melynek az utóbbi időben a felújítása zajlott.

Ez az épület ad otthont az egyházmegye központi, irányító irodáinak, hiszen  az egyházmegye elmúlt kilenc évében – megalakítása óta – számos intézménnyel és feladattal bővült az a szolgálat, melyet társadalmi szerepvállalása által is magáénak érez. Az ehhez szükséges hátteret immár itt, egy nagyobb épületben biztosítják a kollégák.

Mindezt, valamint az egyházmegye működését és további terveit is bemutatta Szocska Ábel püspök a megjelent nyugalmazott áldozópapoknak.

A jó hangulatú találkozón alkalom adódott az emlékek felidézésére, a kötetlen és őszinte együttlétre, hiszen az egyházmegye életének sok esetben még így, a nyugdíjazás után is aktív, segítő tagjai az idősebb lelkipásztorok.

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria