Ökumenikus lelkészkörök VI. országos találkozója

Pásztori és prófétai hivatásunk

Hazai – 2010. április 24., szombat | 11:20

Hatodik alkalommal kerül sor április 29-én, csütörtökön az ország különböző részein tevékenykedő, egymással baráti kapcsolatot ápoló lelkészkörök egész napos találkozójára Budapesten.

Az évente megrendezett esemény egyik fő célja mindig a Krisztusban való testvéri találkozás. Az összejövetelre az ökumené iránt nyitott lelkipásztorokat várják. Az elmúlt években a különböző felekezetek – katolikus, evangélikus, ortodox, református, baptista, metodista és evangéliumi pünkösdi – lelkipásztorai vettek részt a találkozókon.

Az idei találkozó témája: Pásztori és prófétai hivatásunk, melyet a keresztények általános papságának fényében szeretnének elmélyíteni. 

A 9.30-kor kezdődő, 16 óráig tartó összejövetelen Beer Miklós római katolikus püspök, majd D. Szebik Imre ny. evangélikus püspök, a MEÖT elnöke tart előadást. Mit tehetünk a városunkért, környezetünkért, társadalmunkért címmel filmet nézhetnek meg, és tanúságtételek hangzanak el az ország különböző pontjairól. Pásztori felelősségünk mottóval fórumokat tartanak az anyaság, a család; a teremtett világ; a papi nép hatékony tevékenysége témákban.

Helyszín: Szentháromság Plébánia, Budapest, IV. kerület, Káposztásmegyer, Nádasdy út 2.

A találkozót idén a budapest-városligeti lelkészkör szervezi. További információ és jelentkezés: Nagy Károly római katolikus plébános, 30/701-9897; e-mail: nk[kukac]rozsafuzerkiralyneja.hu

Magyar Kurír