Örök értékek egy új világ színpadán – Megkezdődött a házasság hete Nyíregyházán

Hazai – 2018. február 13., kedd | 13:42

A házasság hetének nyitórendezvényeként Lothringer Éva szociális testvér tartott előadást a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-plébánián február 11-én.

Interaktív előadásában Lothringer Éva arról beszélt, milyen nehézségekkel kell szembenézniük a házaspároknak a mai modern világban, és hogyan őrizzék meg azokat az örök értékeket, amelyek egy család mozgatórugói.

A kötetlen beszélgetés során a nővér kifejtette azt is, milyen gondokkal, hétköznapi problémákkal küzdenek a házaspárok. Lothringer Éva rávilágított arra, hogy a mai „nukleáris” családokban a férfi és a női szerepek kicsit összemosódtak, azonban az örök vágy, hogy biztonságban felnevelhessük utódainkat, nem változott.

Gyakran az a probléma, hogy bár az emberi psziché szereti a változatosságot, de ha túl sok változás éri a családot, hagyni kell elég időt a feldolgozásra. Lothringer Éva a résztvevők bevonásával szemléltette, hogyan differenciálódott a családmodell a 21. században, amikor a házastárs kénytelen egyszerre több szerepet vállalni a kapcsolatban. A nővér azt is bemutatta, hogy a teológiai, pszichológiai és szervezési tényezők hogyan segítik a keresztény házasságot.

A jó házasságra nincs konkrét recept, de az előadó sok olyan dolgot felvázolt, amik beépíthetőek egy kapcsolatba; illetve segítik, hogyan kell a felmerülő problémák mögé látni.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria