Örökimádás-kápolna nyílt Budapesten

Hazai – 2018. január 1., hétfő | 19:56

2018. január elsejével állandó szentségimádás indult a fővárosban, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban. Az Örökimádás-kápolna ma hajnaltól folyamatosan nyitva áll a hívek előtt.

Sokan szeretünk betérni egy templomba akár hétköznap is, egyszerűen azért, mert szükségünk van arra a spirituális élményre, arra a kegyelemre, amit bent megtapasztalhatunk. Ha bemegyünk egy templomba, ott Isten jelenléte megérint a csendben. Személyes találkozást tudunk megélni, ami nagyon sokaknak hiányzik. Istennel lehet találkozni, és ezért is fontos, hogy a templomaink nyitva legyenek, ne zárjuk be a kapukat. Nem könnyű megoldani, mert anyagi áldozattal is jár, de megéri meghozni ezt az áldozatot! – olvasható a nemzetközi eucharisztikus kongresszus honlapján.

Végre a budapestieknek is lehetőségük van arra, hogy bármikor betérjenek Isten házába. A fővárosi Örökimádás-kápolna megnyitása nemcsak a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániának, hanem egész Budapestnek és az Esztergom-Budapesti Egyházmegyének is kiemelten fontos eseménye, ami a 2020-as eucharisztikus kongresszusra való készületet is segíti. 

Osztie Zoltán, a Nagyboldogasszony-templom plébánosa, aki felkarolta a kezdeményezést, egy a közelmúltban készült interjúban elmondta: január elsejétől egész évben, december 31-ig éjjel-nappal, nulla órától huszonnégy óráig folyamatos imádásban részesítik a hívek az Oltáriszentség Jézusát. A tervek szerint mindig legalább két-két ember lesz jelen, minden órában, napközben és éjszaka is.

A budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban január elsején indult állandó szentségimádásra a belvárosi templom honlapján lehet regisztrálni. A helyi szervezők nemcsak egyének, hanem közösségek jelentkezését is várják (maximum hetven főig).

„Ha már tudjuk, mikor fogunk imádkozni az Oltáriszentség előtt, jelezzük azt ezen a honlapon! Jézus Szíve az élet és szentség forrása. Az ő áldását kérem a szentségimádás minden résztvevőjére!” – fogalmaz Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi érsek a honlap indításához írt köszöntőjében.

Forrás: iec2020.hu

Fotó: orokimadas.belvarosiplebania.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria