Örökimádás-kápolna nyílt Veszprémben

Hazai – 2017. november 8., szerda | 13:00

Márfi Gyula érsek ünnepi szentmise keretében áldotta meg Veszprém első Örökimádás-kápolnáját a Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban október 26-án este.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Schall Tamás plébános kezdeményezésére közadakozásból jött létre a kápolna. A plébános elmondta, régi nagy terve valósult most meg, hiszen az idők jeleit figyelve elérkezettnek látta az időt, hogy templomukban is megkezdődjön az Oltáriszentség állandó imádása.

A szentmise elején Márfi Gyula érsek kivonult a jelen levő paptestvérekkel és a teljes asszisztenciával a kápolnába, amelyet aztán megáldott.

A főpásztor homíliájában arról beszélt, hogy bár tudjuk, Isten mindenhol jelen van, még a természet szépségeiben is felismerhető, de az Oltáriszentségben való jelenlét új, több, gazdagabb jelenlét. Azokban a templomokban, ahol őrzik Krisztus Szent Testét és Vérét, ahol sokat imádkoznak, ott kialakul egy olyan légkör, amelyben az ember közelebb érzi magát Istenhez, mint másutt.

A szentmise végén az érsek ünnepélyes keretek közt helyezte el az Oltáriszentséget az Örökimádás-kápolnában, ahol ezentúl éjjel-nappal részt lehet venni a szentségimádásban.

Mély meggyőződéssel hisszük, hogy napjaink felmerülő összes kérdésére egyedül Jézus Krisztus tud biztos választ adni; az eszmék zűrzavarában biztos utat mutatni; a hitehagyott világban új hitet ajándékozni; eltévedt embertársainkat visszavezetni Istenhez – zárta Schall Tamás plébános az ünnepséget.

Az eseményen jelen volt Szerenka Miklós érseki helynök, Csernai Balázs kisegítő lelkész, Gyulai Péter káplán, valamint a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékei.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria