Országos találkozót tartottak a Pápai Missziós Művek közösségei Budapesten

Hazai – 2017. szeptember 27., szerda | 10:41

Szeptember 23-án tartotta idei országos találkozóját a Pápai Missziós Művek a budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templomban. Az összejövetelen közel kétszázan vettek részt, akik közül száznegyvenen a Szent Gyermekség Műve közösségéhez, húszan pedig a Szent Péter Apostol Művéhez tartoznak.

A találkozót Szederkényi Károly Miklós címzetes prépost, esperes, plébános nyitotta meg, majd részletesen bemutatta a vendégeknek a templomot. A Szent Angyalok-templom érdekessége, hogy a mennyország minden angyalának tiszteletére szentelték fel – emelte ki a plébános, majd ismertette az épület falát díszítő mozaikon látható ó- és újszövetségi alakokat és az angyalokat. Ezt követően a fóti gitáros zenekar tartott szentmisére ráhangoló dicsőítést.

A szentmisét Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatta be, aki homíliájában méltatta a missziós gyermekek elhivatottságát, kiemelve, mennyire fontos az Egyház jövője szempontjából a fiatalság elköteleződése. A prédikáció után megáldotta tizenhét gyermek missziós fogadalmát, akik vállalták, hogy rendszeres imával, kis áldozatokkal segítenek nehezebb sorsú társaikon.

A szentmisét követően a Szent Gyermekség Műve fóti csoportjának tagjai szüleik, az egyházközség plébánosa, Sebők Sándor szereplésével és a Borka Zsolt által vezetett fóti gitáros zenekar közreműködésével színdarabot adtak elő Szent II. János Pál pápa életéről, amit Keserű Márta, a Szent Gyermekség Műve váci egyházmegyei koordinátora állított színpadra.

Délután Madassery Benvin Sebastian verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek országos igazgatója beszélt az indiai missziós művek szolgálatáról. Elmondta: Indiában minden étkezéskor esznek rizst. Az asszonyok az étel elkészítése előtt mindig félretesznek egy marékkal a rizsből, amit felajánlanak adományként az Egyház missziós szolgálatára. Ezekből a külön-külön apró adományokból milliós nagyságrendű anyagi támogatásokat tudnak nyújtani különböző karitatív és missziós célokra.

A találkozó záróprogramja az örvendetes rózsafüzér közös elimádkozása volt. A gyerekek héliummal töltött színes léggömbökkel körbe állva alkották a missziós rózsafüzért – a lufik kötelére kereszt formájú papírokon bibliai idézeteket rögzítettek. A záróáldást követően a gyerekek az égbe eresztették a léggömböket, melyek imájukat és missziós küldetésüket szimbolizálták.

Forrás és fotó: Pápai Missziós Művek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria