Összefogás a kárpátaljai tiszapéterfalvai iskoláért

Kitekintő – 2023. április 12., szerda | 10:47

Az áramkimaradások kompenzálására indítottak gyűjtést egyéni kezdeményezésre a tiszapéterfalvai művészeti iskola számára még februárban. A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász közreműködésével az adakozóknak köszönhetően az intézménybe húsvétra megérkezett egy aggregátor és több lapradiátor is – adta hírül a Nyíregyházi Egyházmegye április 7-én.

A háború miatt egyre komolyabb kihívások elé állítják a hosszú áramkimaradások a kárpátaljai iskolákat. Áram nélkül nemcsak világítás, internet nincs, hanem még fűteni sem tudnak a gázkazánnal – írta Z. Pintye Zsolt televíziós újságíró, riporter egyéni felhívásában közösségi oldalán, ahol a péterfalvai művészeti iskola megsegítésére indított gyűjtést az oktatáshoz szükséges elektromos áram és elfogadható hőmérséklet biztosításáért.

A kezdeményezés mellé állt több vállalkozó, magánszemély és intézmény, valamint a Rotary Club Budapest is. A felhívást követően több százezer forint gyűlt össze, amiből elektromos mobil fűtőpaneleket, hordozható erőműveket, sőt egy nagy teljesítményű aggregátort is sikerült vásárolni.

A gyűjtés koordinálását az egyházmegyei karitász végezte, az adomány célba juttatását pedig Pősze Sándor tiszapéterfalvai görögkatolikus parókus vállalta.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Király András; tiszapéterfalvai művészeti iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria