Ózdi gyermekek üdültek a Katolikus Karitász balatonakali gyermektáborában

Kishírek – 2024. július 20., szombat | 15:30

Július 8–12 között negyvenkét ózdi általános iskolás gyermek táborozott nyolc önkéntes kíséretében a balatonakali Karitász-táborban.

A gyerekek három általános iskolából érkeztek: az ózdi II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodából, a hangonyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvodából, valamint az ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolából. A kísérők zömmel pedagógusok voltak, de volt közöttük egy egészségügyben dolgozó személy is.

A táborozó gyerekek többsége halmozottan hátrányos helyzetű roma családban nevelkedik. Nagy részük még soha nem volt táborozni, a Balatonról is csak a tanórákon, televízióban láttak-hallottak. Páratlan élmény volt számukra már maga az utazás is vonattal, metróval. Nemcsak a magyar tenger bűvölte el a gyerekeket: a tábori élet, a reggeli- és esti imák, a tisztasági verseny, a konyhaszolgálat, a közös éneklések, játékok számtalan örömet tartogattak az öt nap alatt. A sümegi várlátogatás és a középkori, látványos lovagi torna életre szóló élményt adott a kis csapat minden tagjának.

A résztvevők hálás szívvel mondanak köszönetet Écsy Gábor atyának, a Katolikus Karitász igazgatójának, valamint Árvai Ferenc atyának, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ vezetőjének a lehetőségért, a gondoskodásért. Isten áldja meg őket és minden munkatársukat önzetlen, nagylelkű, a jézusi szeretet által vezérelt munkájukért!

Szöveg és fotók: Kocska Ágnes

Forrás: karitasz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria