Palermo a maffia áldozataira emlékezik

Kitekintő – 2005. november 4., péntek | 15:54

Immár szomorú hagyománnyá vált, hogy november 5-én a város elöljáróinak részvételével gyászmise keretében emlékeznek meg a maffia és az erőszak áldozatairól a palermói székesegyházban.

A misét Salvatore De Giorgi, Palermo érseke mutatja be, aki ezt követően találkozik a helyi karitászok, és más szolidáris szervezetek önkénteseivel is.

November 5-én a sziget minden templomában a szicíliai szenteket ünneplik, „akiket akként ismert el az Egyház legfőbb hivatala, de azokat a névteleneket is, akik bizonyára még sokkal többen vannak, és akik szintén elérték a keresztény élethivatás e magaslatait: Isten és a testvéreik iránt érzett kivételes szeretettel vitték véghez mindennapi feladataikat a családban, a társadalomban és az egyházban” – olvasható a palermói érsekség által kiadott közleményben.

„A rájuk való emlékezés során nem felejthetjük el azokat sem, akik a vérüket adták, hogy megszabadítsák földünket a bennünket sújtó rossztól, főleg a maffia rákfenéjétől, és elősegítsék a bennünk rejlő pozitív erők kibontakozását. Az ő áldozatukat nem lehet elfelejteni. A palermói egyház minden évben megemlékezik róluk, azokkal az áldozatokkal együtt, akik az erőszak bármely más formája miatt vesztették el életüket.

SIR/MK

Kép: sights.seindal.dk