Papi és szerzetesi hivatásokért ünnepeltek szentmisét Andocson

Hazai – 2024. március 6., szerda | 16:55

A Somogy megyei településen álló Nagyboldogasszony-bazilikában májusig minden hónap első vasárnapján 15 órakor ünnepi szentmise keretében imádkoznak papi és szerzetesi hivatásokért. Március 3-án Varga László kaposvári megyéspüspök vezette a szertartást a kegyhelyen.

A főpásztor homíliájában a Szentlélek templomáról beszélt.

Az evangéliumban hallottuk Jézus szavát: „Romboljátok le ezt a templomot, s én három nap alatt felépítem azt.” Jézus saját testének templomára gondolt. Szent Pál pedig ezt mondja: „Nem tudjátok, hogy testetek a Szentlélek temploma? Nagy volt a ti váltságotok.”

Ha Jézust beengedjük ebbe a templomba, a Szentlélek templomába, a saját életünkbe, szívünkbe, akkor ugyanazt fogja végezni, mint amit a jeruzsálemi templomban tett. Megtisztítja a templomot, mert az szentély

– hangsúlyozta a főpásztor.

A templom megtisztításának folyamatába mi is be tudunk kapcsolódni. Valamennyiünket felkent az Egyház a keresztség pillanatában a szellemi harcra. Mielőtt megkeresztelkedtünk volna, megkérdezték a keresztszüleinket és a szüleinket, hogy ellene mondanak-e a sátánnak, ellene mondanak-e minden cselekedetének és csábításának. S miután ellene mondtak, csak akkor kérdezte meg a pap, hogy hisznek-e: Hisznek-e Istenben, az Atyában, a Fiúban, a Szentlélekben és az Egyházban?

Együtt tudunk működni Jézus templomtisztító munkájával akkor, amikor vállaljuk a szellemi harcot, amely már a keresztségünk pillanatában elkezdődött.

A bűneinktől és azok következményeitől szeretne megtisztítani bennünket az Úr Jézus Krisztus – mutatott rá Varga László kaposvári megyéspüspök.

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria