Párizsban ülésezett magyar részvétellel a Justitia et Pax Europa Állandó Tanácsa

Kitekintő – 2024. január 25., csütörtök | 17:02

A Justitia et Pax Europa a kontinensünkön működő püspöki konferenciáknak az Egyház társadalmi tanításával foglalkozó, azt gyakorlatba ültető bizottságait tömöríti. A szervezet állandó tanácsa először találkozott Maria Hammershoy karitászigazgató és Antoine Herouard érsek társelnöksége alatt január 19–20-án Párizsban.

Maria Hammershoy, a dániai karitász igazgatója, valamint Antoine Herouard, a franciaországi Dijon érseke 2023 novembere óta társelnökök, miután az előző elnököt, Noël Treanor belfasti püspököt Ferenc pápa nunciussá nevezte ki az Európai Unióhoz.

Az állandó tanács tagjai hosszas eszmecserét folytattak a nemzetközi helyzetről, amelyet Ferenc pápa többször is harmadik világháborúként jellemzett. A főtitkárok következő, februári találkozójának előkészítése és a jövőbeli munkaprioritások szintén napirenden voltak a kétnapos találkozón.

Bánlaki Zsanettet, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának irodavezetőjét 2022. október 10-én választották meg a nyolcfős tanács tagjának, így ő is részt vett a találkozón (a képen jobbról a második).

Forrás és fotó: MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria