Pedagógusdíjakat alapított a Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa

Hazai – 2023. július 10., hétfő | 9:52

2023 júniusában először adta át saját alapítású pedagógusdíjait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) Iskola Alapítványa.

Az Év Pedagógusa, illetve Oktatója és Az Év Munkatársa címekkel a segélyszervezet fenntartásában működő oktatási intézményekben dolgozó tanárok, illetve a pedagógiai munkát segítő szakemberek szolgálatát ismeri el az alapítvány, s egyúttal kifejezi az oktatás-nevelés területén végzett elhivatott munka iránti megbecsülését, tiszteletét is.

Az Év Pedagógusa/Oktatója elismerésben az alapítvány évente egy óvodapedagógust, egy általános iskolai tanítót vagy tanárt, valamint egy középiskolai oktatót részesít. Hasonlóképpen minden évben egy személy kap Az Év Munkatársa díjat a nem pedagógusként dolgozó, de támogató jelenlétével az intézmény közösségét erősítő munkatársak közül.

Az Év Pedagógusa címet elsőként elnyerők közül ketten már átvehették díjukat. Tálosné Bányai Magdolna, a gyulaji Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda pedagógusa segítőkész, önmagát folyamatosan továbbképző, közösségében megbecsült pedagógus, aki a sajátos nevelési igényű gyermekekkel is kivételes elkötelezettséggel és empátiával foglalkozik. Számára az alapítvány szakmai igazgatója, Kiss Tibor adta át az elismerést.

Széles Gyulának, a dombóvári Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatójának Thaisz Miklós, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át a díjat az intézmény tanévzáró ünnepségén. A diákok tiszteletének és megbecsülésének örvendő hegesztő szakoktató a cselekvésalapú tanulást segítő módszerek kimagasló művelője. Növendékeivel együtt határozza meg az elérendő célokat és a módszereket, közös munkájukban arra törekedve, hogy az a város és a kistérség hasznára váljon.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria