Petőfi 200 – Óvodások egyházmegyei szavalóversenye Nyíregyházán

Kishírek – 2023. március 21., kedd | 14:36

Egyházmegyei szavalóversenyt rendeztek Nyíregyházán, a Szent Miklós Görögkatolikus Óvodában. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából hét település nyolc görögkatolikus óvodájából tizennégy gyermek mondott el egy-egy Petőfi-verset.

A Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda tornatermében rendeztek szavalóversenyt március 13-án a Petőfi-emlékév és nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából.

Az ünnepi eseménnyel Petőfire, a forradalom és szabadságharc központi alakjára, valamint a költő születésének 200. jubileumára is emlékeztek.

A versenyt Kocsis Dániel atya, az óvoda lelkivezetője nyitotta meg, aki a köszöntő beszéd helyett köszönő szavakat fogalmazott meg.

Mind a gyermekek, mind az őket szerető szülők és óvó nénik felé kifejezte háláját, hogy vették a fáradságot és tanulták-tanították, elkísérték a gyermekeket a rendezvényre.

A hála Isten felé is szállt a nyitó imádságokon keresztül.

Oláh Zoltánné intézményvezető köszöntötte a megjelent zsűritagokat, Szabóné Sándor Gabriellát, a Szent Miklós Gimnázium magyar szakos pedagógusát; Horváth Judit Máriát, a Tündérkert Keleti Óvoda Orgonasíp Tagintézménynek az intézményvezetőjét és Grunda János oktatási tanácsadót.

Majd kezdetét vette a megmérettetés.

Az óvodások a lelkesítő, a humoros vagy épp a szerelmes Petőfit is megmutatták előadásukon keresztül – nem egyszer mosolyt csalva a jelenlévők arcára gyermeki előadásukkal.

A verseny szünetében a Szent Miklós-os óvodások nemzeti lelkületű rajzaiból erre az alkalomra készített kiállítását tekinthették meg a vendégek.

A szavalóverseny eredményét, a díjazottak névsorát ITT olvashatják.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria