Podcastsorozatot indított a nagyváradi egyházmegye

Külhoni – 2023. június 24., szombat | 17:00

Facebook-oldalán jelentette be a nagyváradi egyházmegye, hogy elindul a podcastcsatornája, amelyen hétről hétre jelenünket érintő témákban beszélgetnek meghívottjaikkal. A sorozatot Mécses podcast néven találhatjuk meg a YouTube-csatornán vagy a Spotify-on. Az első, június 16-án közzétett podcast az egyházmegye elsőként felszentelt állandó diakónusaival ismerteti meg a hallgatókat.

Június 14-én egy beharangozó videót tett közzé a csatorna, amelyben Böcskei László megyéspüspök kifejti, olyan sorozatot akarnak elindítani, amelyben több olyan személy is nyilatkozik és megmutatkozik, akik életükkel választ próbálnak adni olyan egzisztenciális kérdésekre, amelyek részint kívülről érkeznek, részint a keresztény ember saját maga számára is választ kell megfogalmazzon rájuk. Majd a püspök hozzáteszi: „A keresztény ember számára még inkább sürgető feladat, hogy a helyes válaszokat keresse, és a helyes válaszokat megtalálja, megfogalmazza saját maga és a környezete számára.”

Böcskei László püspök a videóban arra hív és bátorít mindenkit, hogy kövesse a podcastet, amelyben hétről hétre a potenciálisan felmerülő válaszok lehetőségeiből ismerhetünk meg néhányat, „bizonyára töltekezhetünk is ezekből, és ezek talán segítségünkre lehetnek abban, hogy a helyes választ és magatartást tudjuk megtalálni és tanúsítani az élet valóságaival szemben”.

A podcastsorozat június 16-án debütált, rögtön egy különleges témával. A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye életében ugyanis mérföldkövet jelentett az idei június 17-e, hiszen először szenteltek állandó diakónusokat a váradi székesegyházban. Erre a különleges eseményre készülve, a szentelendőket hívták vendégül: Gozner Artúrral, Majoros Tiborral és Szilágyi Lászlóval beszélgetett Serbán Mária.

A podcast elérhető a YouTube-on és a Spotify-on.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Mécses Podcast

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria