Pótfelvételivel a Pázmány jogi kara MBA-képzésének állami ösztöndíjas helyeire is be lehet kerülni

Hazai – 2024. augusztus 3., szombat | 14:00

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara (PPKE JÁK) mesterképzésben is kínál pótfelvételire lehetőséget.

A PPKE a 2024. évi pótfelvételi eljárásban is meghirdeti 4 féléves MBA (Master of Business Administration) képzését levelező tagozaton, állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában egyaránt. A képzésben a gyakorlati megközelítés és az esettanulmányok feldolgozása kiemelkedő szerepet kap.

A Master of Business Administration, röviden MBA-diploma a világon mindenhol ugyanazt jelenti az üzleti életben: az MBA program a gazdasági szakterület leginkább üzletre fókuszáló, a nemzetközi vállalati gyakorlatban leginkább elismert mesterképzése. Így bárhol a világon felmutatva ezt a diplomát mindenki tudni fogja, hogy kompetens üzleti szakemberrel áll szemben, akit érdemes alkalmaznia.

Az ország számos egyetemén folyik MBA-képzés, nappali és levelező tagozaton, magyar és angol nyelven egyaránt. A PPKE JÁK célja nem egy, a sorba illeszkedő, újabb képzési lehetőség felkínálása, hanem egy olyan programé, amely érdemben más, mint a hazánkban eddig elérhetők. A képzés legfontosabb küldetése egy értékközpontú üzleti szemlélet átadása, olyan szakemberek képzése, akik számára az üzleti profizmus mellett – vagy még inkább előtt – a morális döntések meghozatala kiemelt jelentőségű. Az MBA-képzés tehát olyan üzletemberek számára javasolt, akik úgy vélik, hogy üzlet és etika nem választhatók el egymástól.

Az értékközpontú szemlélet közvetítése nem elsősorban a tantárgyi tematikában testesül meg, hanem közvetett módon, viták és együtt gondolkodás révén. Erről a Pázmány oktatói sokat tanultak a Navarrai Egyetem barcelonai üzleti iskolájától (IESE), amely a Financial Times értékelése szerint az üzleti képzések és ezen belül az MBA oktatási programok képzőhelyei között a világelsők közé tartozik. A program oktatói elvégezték az IESE Business School által szervezett, kifejezetten erre a képzésre szabott módszertani továbbképzést, amelynek révén elsajátították az esettanulmányokon alapuló oktatási módszertant. Ez is hozzájárul az MBA program magas színvonalú megvalósításához.

A PPKE önköltséges MBA-képzésére felvételt nyert hallgatók tanulmányait az egyetem a 2024/25-ös tanév őszi és tavaszi félévében a képzésen irányadó önköltség 90 százalékának megfelelő Szent Kajetán-ösztöndíjjal támogatja. Az ösztöndíj részletes feltételei elérhetők a PPKE JÁK honlapján közzétett pályázati felhívásban.

A PPKE JÁK vár minden jelentkezőt, aki nemzetközi szintű, az üzleti életben széles körben elfogadott, érték- és gyakorlatorientált diplomát szeretne.

További információ a szakról ITT olvasható.

A pótfelvételivel kapcsolatos tudnivalókat ITT találják.

Forrás és fotó: PPKE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria