Püspöki áldással indultak zarándokok Temesvárról Međugorjéba

Külhoni – 2024. április 6., szombat | 13:21

A temesvári Szent György-székesegyházban Pál József Csaba megyéspüspök április 5-én, pénteken, a reggeli szentmise keretében megáldotta azokat a zarándokokat, akik a liturgiát követően indultak a međugorjei Mária-kegyhelyre.

A zarándoklat hatvan résztvevője a temesvári egyházmegye több plébániájáról és közösségéből, Újmoldova, Detta, Resicabánya, Berestya, Temesvár, Temeskenéz, Ötvösd, Dunaszentilona településekről érkezett. A csoport lelkivezetője Ionuc Hojda újmoldovai plébános.

A szentmisében Pál József Csaba püspök áldást kért Istentől a zarándoklatra.

Homíliájában a főpásztor a Szentírás erre a napra szóló tanítása, Szent János evangéliuma 21. fejezetének 1–14. verse alapján kiemelte: „Ti Jézussal együtt lesztek az úton, és a zarándoklat különböző pillanataiban, különböző helyzeteiben biztosan fel fogjátok fedezni őt.

Nemcsak a cél a fontos, hanem maga az út, az utazás Jézussal.

Ezen a zarándoklaton, ezen az utazáson azt is felfedezitek, hogy nagyon különbözőek vagytok; különböző nyelveken beszéltek: románul, csehül, horvátul, bolgárul, magyarul, de különböztök korban, mentalitásban is. Az apostolok is nagyon különbözőek voltak – emelte ki a temesvári megyéspüspök. – De ha van köztünk szeretet, a különbözőség értéket jelent, gazdagít bennünket, életünk változatosabbá válik. A zarándoklat nem zárja ki a szenvedést és a megpróbáltatásokat; de ezek a szenvedések Isten közbelépésének lehetőségeit jelzik.”

A szentmise végén a főpásztor egy-egy szentképet adott a Međugorjéba induló zarándokoknak.

A liturgia zenei szolgálatát Bajkai-Fábián Róbert székesegyházi orgonista látta el.

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria