Püspöki látogatás a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthonban

Hazai – 2023. december 20., szerda | 16:20

Varga László kaposvári megyéspüspök a Borostyánvirág Anyaotthonba látogatott december 19-én, kedden. A főpásztort, aki már többször felkereste az intézményt, ezúttal is elkísérték az ÉLSZ imacsoport tagjai.

Az imacsoport tagjai mesével, zenével, beszélgetéssel és szeretetvendégséggel készültek a gyermekek és az édesanyák számára.

Az este folyamán a Kultúr Találka együttes két tagja, Orlik István és Horváth Vera Anna megzenésített verseket adott elő.

Ezt követően Vida Attila papnövendék Jézus születéséről beszélgetett a gyerekekkel.

Varga László kaposvári megyéspüspök Ferenc pápa advent harmadik vasárnapján megfogalmazott gondolataihoz kapcsolódóan tartott rövid elmélkedést. „Karácsony közeledtével még elkötelezettebben dolgozzunk a béke útjainak megnyitásán” – szólított fel a Szentatya az Úrangyala elimádkozása után december 17-én.

Varga László püspök – Ferenc pápa felszólításával összecsengően – arra buzdította a jelenlévőket, hogy az ünnep alatt imádkozzanak azokért a gyermekekért, akiknek nehéz lesz a karácsonyuk, akik háború sújtotta helyeken, menekülttáborokban vagy nagy nyomorban töltik a karácsonyt.

Ezt követően a főpásztor megáldotta az édesanyákat és a gyermekeket.

A látogatás szeretetvendégséggel zárult.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria