Püspöki szentmisében adtak hálát a büki KÉSZ-csoport megalakulásának évfordulóján

Hazai – 2024. augusztus 7., szerda | 9:01

Hálaadó szentmisét mutatott be a büki Szent Kelemen-templomban Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök augusztus 4-én a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi csoportja megalakulásának évfordulója alkalmából.

A szentmise homíliájában a püspök rámutatott: minden keresztény élete végéig diák marad Krisztus iskolájában. Nemes feladatunk és egyben küldetésünk, hogy a Mester tanító szavait szívünkkel igyekezzünk befogadni és életformánkkal törekedjünk azt vonzóvá tenni embertársaink számára.

Fekete Szabolcs Benedek rámutatott: fontos a józan ész a mindennapokban, az élet minden területén és a természetfeletti ismeretekben való bátor elmélyülés. Mindannyiunk hitbeli „házi feladata” az evangéliumok, homíliák, teológiai tanítások átelmélkedése, hiszen csak az ebből szerzett tudással felvértezve tudunk megmaradni kereszténynek a pogány korszellemmel szemben.

A liturgia végén a püspök külön imádságba foglalta a helyi közösség tagjait, családjait, és Isten áldását kérte a jelen lévő hívekre.

Szöveg és fotó: Kovács Szilárd/Büki Szent Kelemen Plébánia

Forrás: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria