Rendkívüli papi lelkigyakorlatot tartottak Brenner János emlékére Szentgotthárdon

Hazai – 2017. május 11., csütörtök | 11:46

Május 8-án tartotta rendkívüli rekollekcióját a Szombathelyi Egyházmegye papsága, melyen megemlékeztek a hatvan évvel ezelőtt vértanúhalált halt Brenner Jánosról.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az egyházmegye papsága számára évente nyolc alkalommal szerveznek lelkinapot, rekollekciót – többnyire Szombathelyen. Így rendkívülinek számított a május 8-i alkalom, amikor is Szentgotthárdon gyűlt össze a papság, hogy megemlékezzen a hatvan évvel ezelőtt vértanúhalált halt Brenner János áldozópapról. Az ország legnyugatibb városában nagy szeretettel fogadták a papi találkozó résztvevőit.

A plébániatemplom melletti színházban – amely korábban szintén templom volt, a későbbiekben pedig magtárként funkcionált – Brenner József nagyprépost tartott személyes hangvételű előadást testvéréről, melyben számos kevésbé ismert eseményre is felhívta a figyelmet, így például a gyilkosságot követő több, máig tisztázatlan halálesetre. Előadása végén arra buzdította a papságot, hogy ne féljenek a kereszttől, mert a kereszttel Krisztus útját járjuk. Krisztus pedig ott van a legnehezebb pillanatokban is, így János testvére vértanúságánál is ott volt, egészen valóságosan: az Eucharisztiában.

A több mint hetven pap délben a szentgotthárd-zsidai Jó Pásztor-kápolnánál mutatott be szentmisét, Császár István egyházmegyei kormányzó vezetésével. Brenner József homíliájában a papi hivatásról és az áldozat fontosságáról szólt. A szentmisét követő rövid szentségimádás után Brenner János boldoggá avatásáért imádkozott az egyházmegye papsága, remélve, hogy hamarosan az oltáron is tisztelhetjük „a magyar Tarzíciuszt”.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria