Ruzsai hívek lengyelországi zarándoklata

Külhoni – 2018. október 17., szerda | 13:40

II. János Pál megválasztásának negyvenedik évfordulója alkalmából szervezett zarándokutat Lengyelországba október 4. és 7. között a ruzsai Urunk Színeváltozása-plébánia közössége, akik augusztus 20-án vehették át a szent pápa vérereklyéjét.

A Csongrád megyei Ruzsáról lengyelországi zarándokútra indult csoport igyekezett megtekinteni minden olyan fontosabb helyet, mely kapcsolatba hozható Szent II. János Pál pápa tiszteletével.

Szent Fausztina nővér halálának 80. évfordulóján, október 5-én az Isteni Igalmasság-bazilika mellett megtekintették Fausztina nővér sírját, ereklyéjét és szobáját.

A zarándokok a Krakkó szívében található Wawelbe is ellátogattak, ahol a királyi koronázási templom plébánosa, Zdzisław Sochacki prelátus fogadta a csoport vezetőjét, Negyela Zoltán plébániai kormányzót és Tanács Attilát.

Zdzisław Sochacki prelátust delegálta először Stanisław Dziwisz bíboros az október 21-én Ruzsán tartandó ünnepi szentmisére, hogy tolmácsolja szavait, és áldását adja arra a kezdeményezésre, hogy mindazon plébániák, melyek rendelkeznek Szent II. János Pál pápa ereklyéjével, kössenek testvérplébániai megállapodást. Zdzisław Sochacki számos feladata miatt nem tud részt venni a közelgő magyarországi ünnepségen, ám ígéretet tett arra, hogy a jövő év októberében ő szervez zarándoklatot Ruzsára.

A waweli beszélgetés során elhangzott: míg egykor a magyar szentek tisztelete, ma Szent II. János Pál pápa személyének tisztelete ad erőt és reményt az élet zarándokútján járó embereknek Európa-szerte.

Forrás és fotó: Negyela Zoltán plébániai kormányzó, Urunk Színeváltozása-plébánia, Ruzsa

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria