Sitkén tartották a Családakadémia 19. évfolyamának záró nyári táborát

Hazai – 2023. augusztus 30., szerda | 16:09

A Győri Egyházmegye hét lelkes családjával indult el 2021 novemberében a CSAK19, a Schönstatt mozgalom keretében működő Családakadémia-képzés 19. évfolyama. A képzési hétvégéknek a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia adott otthont. A képzés tapasztalatairól Németh Roland és Andrea írt beszámolót. A Győri Egyházmegye honlapján augusztus 29-én megjelent írást szerkesztett formában közöljük.

A kétéves képzést lezáró augusztusi hétnek fokozott izgatottsággal vágtunk neki. A tavalyi képzés a házaspárok épülésére szolgált, idén már a tanítványból apostollá válás útját jártuk. Nekünk kellett a szívtémáinkat formába önteni és először 5 perces kiselőadásokat készíteni, melyekből a nyári táborra 45 perces előadásokkal kellett előrukkolnunk. Emiatt volt fokozott izgatottság, de ahogy az előadásainkat átadtuk, leereszthettünk és az izgalom helyét átvette az öröm és kacagás.

A tavalyi táborélményünk is mély nyomokat hagyott bennünk, amire az idei esztendő csak tetézett, mert a reggeli és vacsora körüli munkálatokat megosztottuk egymás között, ami nagyon kovácsoló erejű volt – a konyhában mosogatás, törölgetés, tálalás közben legalább olyan jó beszélgetések alakultak ki, mint az esti játékok során.

Nagyon jók ezek az együttlétek és táborok, mert hála a gyerekvigyázóinknak, amíg mi, házaspárok épülünk vagy készülünk a szívtémánkkal, gyermekeinket biztonságban tudhatjuk, és úgy indulnak haza ők is alkalmainkról, hogy „mikor jövünk legközelebb?”, ami mindent elárul…

Sitkén fantasztikus napokat töltöttünk. A plébánián laktunk, a templom karnyújtásnyira volt, és mindennap szentmisén vettünk részt. Ez volt a napjaink fénypontja.

A hét programja optimális volt családilag is, közösségileg is. Nem volt túlfeszített, megvolt a szabadidős lehetőség a kötelező elemek mellett, amiért nagyon hálásak vagyunk a szervezőinknek.

Kiemelkedő programjaink között megemlíteném közös kirándulásunkat a Ság-hegyre, mely első ránézésre csak 6,7 kilométerre volt a szálláshelyünktől, végül kiderült, hogy 11,5 kilométer. Ott a több millió éves vulkán kráterében fantasztikus családi játékkal örvendeztettek meg minket szervezőink. Sokat kaptunk az esti közös játékokon is, ahol megismerkedtünk a francia kártyával, Jumbóval és Bubival, na meg a Bassal, és megtanultuk kikapkodni egymás kezéből a ceruzát, hogy leírjuk 100-ig a számokat.

A hétvége felé küldetésünket formáltuk. Kérjük imáitokat, hogy meg tudjuk valósítani, és ígérjük, beszámolunk a fejleményekről. Ehhez a pénteki püspöki szentmisén Fekete Szabolcs szombathelyi segédpüspök családonként adta ránk az Úr útnak indító áldását.

Hálásak vagyunk a teljes CSAK19 csapatáért, lelki, operatív és retorikavezetőinkért, a gyerekszolgálatban részt vevőkért. A Jóisten áldását kérjük csapatunkra, hogy együtt tudjunk maradni és együtt tudjuk szolgálni az Ő tervét.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Busa Tamás és Eszter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria