Sokan imádkoznak a Gemelli-klinika előtt a pápa teljes felépüléséért

Ferenc pápa – 2023. június 12., hétfő | 18:29

A Szentatya június 11-én, vasárnap délben elimádkozta az Angelust a Gemelli-klinikán, kórházi lakosztályának kápolnájában, miközben sokan imádkoztak a klinika előtti téren a pápa teljes gyógyulásáért.

Amint arról beszámoltunk, vasárnap délelőtt Ferenc pápa a televízióban élőben követte a szentmisét és áldozott. Ezt követően kórházi lakosztálya kis kápolnájában elimádkozta az Úrangyalát. Az Angelus után együtt ebédelt azokkal, akik kórházban tartózkodása során körülötte vannak (orvosok, egészségügyi asszisztensek, nővérek, a személyzet és a csendőrség tagjai). 

Sergio Alfieri professzor június 10-én, szombaton a pápa állapotával kapcsolatban ismételten hangsúlyozta a lábadozás fontosságát, amelynek célja a hasfal megterhelésének csökkentése. Ferenc pápa 2021. július 4-én, hét nappal a vastagbél egy szakaszának eltávolítása után a kórház ablakából mondta el az Úrangyalát, de akkor már egy hét eltelt a beavatkozás után. „Ebben az esetben a pápa megfogadta az orvosok tanácsát, hogy pihenjen, és ne tegyen további erőfeszítéseket, amelyek veszélyeztethetik a beültetett hasfalvédő hálót és az izomköteg optimális gyógyulását” – nyilatkozta Alfieri professzor.

Bár a Szentatya most vasárnap a déli Úrangyala elimádkozásakor nem nézett ki a Gemelli-klinika tizedik emeleti ablakából, sokan imádkoztak a kórház előtti téren a pápa teljes gyógyulásáért.

Az Angelus után Ferenc pápa válaszolt a gyermekpszichiátria ápolólóinak levelére, a „közelség és gyengédség kultúrájának ápolására” kérve őket. A „mellettünk élő szentek” az Egyház mint tábori kórház képét is megtestesítik; közel állnak a szenvedőkhöz és azokhoz, akiket „látnak eltávozni” az életből. A Szentatya arra buzdítja őket, legyenek „mindig irgalmas szamaritánusok, akik magukra vállalják felebarátjuk életét és fájdalmát”.

Az ápolónők már korábban is eljuttattak egy levelet a pápának, amelyben kifejezik, hogy egy „családot” alkotnak, egységben az apák, az anyák és gyermekeik szenvedéseivel. A szülők – írják – arra kaptak meghívást, hogy viseljék a keresztet nemcsak hitük, hanem az élet iránti tiszteletük miatt is. A kórház személyzete bizalmasan közölte Ferenc pápával, hogy „kitörölhetetlen sebek” vannak a szívükben a kicsinyek fájdalma és halála miatt. Levelük végén ismét megerősítették, hogy imádkoznak a Szentatya „gyors felépüléséért”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria