Sokféle képzést kínál idén ősztől is a Sapientia Főiskola

Hazai – 2024. augusztus 20., kedd | 14:01

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola ajánlja ősszel induló képzéseit. Az egyes kurzusokra szeptember 5-ig, 10-ig, illetve 15-ig lehet jelentkezni.

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola olyan életteli helyet ad, amely alapításától képviseli a szerzetesi életforma messzire nyúló, sokféle hagyományát. Ennek része a bencések monasztikus életvitele, amelyben a közösségben való állhatatos megmaradás és a közös istentisztelet adják az alapot a fenntartások nélkül gyakorolt vendégbarátsághoz; az evangéliumi egyszerűség és szegénység ferences lelkisége, amelyben a teremtett világ és a másik ember tisztelete az Egyház hagyományához való szerető hűségben gyökerezik; valamint a piaristák tanító elkötelezettsége, amely a fiatalokat helyezi a középpontba és mindig új utakat keres, hogy az evangéliummal szívükig, értelmükig el tudjon érni.

A hittudományi főiskola képzéseit azoknak ajánlják, akik a szakmájukban fejlődni szeretnének.

 

Meseterapeuta képzés – Antalfai személyiségfejlesztő és értékőrző meseterápia

Az Antalfai Márta által vezetett mélylélektani analitikus pszichológiára épülő meseterápiás képzés lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy mélyebben megérthessék és a tapasztalataik révén hasznosítsák a mesék terápiás hatását az oktatásban. A képzés során megtanulhatják, hogyan segíthet a mese a gyermekek és felnőttek érzelmi és szociális fejlődésében, hogyan segít az önismeret és a konfliktuskezelés területén.

További részletek: https://sapientia.hu/kepzes/meseterapeuta-kepzes-antalfai-szemelyisegfejleszto-es-ertekorzo-meseterapia

Jelentkezési határidő: szeptember 5.

 

Tarts lépést gyermekeddel

A szentség felvétele után a gyerekek többsége lemorzsolódik, mert nincs gyakorló hívő háttere. A főiskola éppen ezért hozta létre a Tarts lépést gyermekeddel című 25 órás tanfolyamot, melynek célja, hogy az elsőáldozók szüleivel is szakértő módon tudjanak foglalkozni a plébániák.

További részletek: https://sapientia.hu/kepzes/kepzes-elsoaldozo-gyermekek-szuleinek-felkeszitesehez

Jelentkezési határidő: szeptember 10.

 

Emberközpontú gazdaság

„Ez egy életszemlélet, ami arról szól, hogy a pénzt a helyén kezeljük.”

Az Emberközpontú gazdaság szakirányú továbbképzés célja, hogy az Egyház társadalmi tanítása alapján keresztény szemléletű integrált gazdasági képzést nyújtson. A hallgatók elsősorban szemléletformáló és a már meglévő szakmai tudást elmélyítő ismereteket sajátíthatnak el. Az integrált tananyag három egymásra épülő szakterülete: gazdaság, társadalomtudomány és teológia.

További részletek: https://sapientia.hu/kepzes/emberkozpontu-gazdasag

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

 

Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó

Számodra is fontos a gyermekek és a családok helyzete Magyarországon?

A KSH adatai szerint tavaly 29 910 kiskorút vettek védelembe, soha nem volt még ilyen magas ez a szám. Ha szeretnél részt venni a gyermekek és fiatalok védelmében, a családok segítésében, akkor nincs mire várni: jelentkezz képzésünkre! Tegyünk közösen a gyermekek védelméért, küzdjünk együtt a jövő nemzedékéért!

További részletek: https://sapientia.hu/kepzes/gyermek-es-ifjusagvedelmi-tanacsado

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

 

Bibliai szerepjáték-vezető képzés

A bibliai szerepjáték-vezető továbbképzés célja az, hogy felkészítse az érdeklődőket arra, hogyan tudnak egy bibliai történetet vagy szöveget dramatikusan, az eljátszás segítségével megjeleníteni és így feldolgozni az osztállyal vagy egy csoporttal. A bibliodramatikus eszköztár lehetővé teszi, hogy a diákok vagy csoporttagok szerepet válasszanak, belehelyezkedjenek a szereplők érzéseibe és a történet lejátszása során ne csak új felismerésekre jussanak, hanem a bőrükön tapasztalják meg egy történet érzelmi és spirituális tartalmát.

További részletek: https://sapientia.hu/kepzes/bibliai-szerepjatek-vezeto

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

 

Szupervizor

A szupervizor a szakmai működést vizsgálja a szerep, szervezet vagy intézmény kontextusában. A szupervízió a tanulást, fejlődést, személyes hatékonyság növekedését szolgálja, egy szerződésen alapuló, a saját szakmai tapasztalatokból kiinduló és mindig oda visszacsatoló folyamat keretében. Lényegi eleme az önreflexió és a szupervizor reflektív jelenléte.

További részletek: https://sapientia.hu/kepzes/szupervizor

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

 

Vallásismeret

A vallástudományi képzés segít tudatos értékrend és kontúrosabb identitás kialakításában. A hagyományok és a saját hitvilág mélyebb megértésével fejlesztheti a résztvevő tárgyilagos kritikai gondolkodását, egyensúlyt találva az individuális és közösségi szempontok között.

További részletek: https://sapientia.hu/kepzes/vallasismeret

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

 

Roma társadalomismeret

A kurzus célja olyan szakemberek képzése, akik a roma közösségek kultúrájával és problémáival foglalkozó, magasabb szintű végzettséggel rendelkező szakemberek mellett mediátori, közvetítői feladatokat is ellátnak.

További részletek: https://sapientia.hu/kepzes/roma-tarsadalomismeret

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

 

Forrás: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria