Spányi Antal megáldotta a pázmándi Szent Gellért Általános Iskola megújult épületszárnyát

Hazai – 2024. március 19., kedd | 11:12

Az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én Pázmándon a városi megemlékezés keretében a Szent Gellért Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort. Az eseményen részt vett Spányi Antal megyéspüspök, aki az ünnepség után megáldotta a katolikus iskola teljesen megújult épületszárnyát is.

A pázmándi diákok tanulóinak műsora után a Szent Gellért Általános Iskolában Tallér Krisztián plébános, iskolabiztos köszöntötte a főpásztort, Ugrits Tamás pasztorális helynököt, Böjte Richárd polgármestert, a megjelent önkormányzati képviselőket, Bodnár Imre építésszervezőt, valamint a pedagógusokat, gyerekeket és a hozzátartozókat. Kiemelte, mennyire fontos a keresztény hitből fakadó pedagógia, és hogy korszerű körülmények között, modern eszközökkel tudjanak oktatni az iskolában.

Az iskola közössége nevében Nickl Erika igazgatónő köszönetet mondott azért, hogy a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásban öt éve működő intézmény anyagilag és erkölcsileg biztos háttérrel működhet.

Az intézmény épületének öt tantermes délnyugati szárnyát most korszerűsítették. Kialakítottak egy tágas mosdót, egy korszerű természettudományos, illetve technika termet, új helyiségbe költözött az informatika és az angol terem, valamint megszépült a zeneszoba. Az új bútorok, okos kijelzők révén immár minden adott, hogy megfelelő körülmények között tanulhassanak a diákok. „Kitartó munkánk az évről évre javuló eredményekben is látszik, mostanra azonban már tárgyi feltételeink is mutatják, hogy milyen jövőt képzeltünk el a Szent Gellért Általános Iskolának. Fenntartónk kívánsága egybeesik a miénkkel: fontos, hogy megfelelő színvonalú, korszerű oktatási intézményt nyújtsunk azoknak a családoknak, akik minket választanak” – hangzott el a köszöntőben.

Spányi Antal püspök beszédében azt hangsúlyozta, az iskola a fejlesztéssel még alkalmasabbá vált az oktatásra. Az intézményben továbbra is nagy hangsúlyt kap a keresztény nevelés, ami a gyermekek jövőjét szolgálja. „Az iskola nagyon fontos minden közösség életében, felkészít arra, hogy felnőve megfelelő módon helytálljunk az életben, ahová Isten rendelt minket, hogy tehetségünkkel szolgáljuk a többieket. Ez az intézmény most alkalmasabb lett arra, hogy feladatát betöltse, hiszen modern eszközök segítik a tanulást. De az iskola több, mint a tanulás helye, mert fontos az itt folyó nevelés is, hogy a felnövekvő gyerekek tudják, hova tartoznak, megbecsüljék keresztény, magyar gyökereiket és azok értékeit. Mert ez szolgálja egész közösségünket és országunk jövőjét is” – emelte ki a főpásztor, majd a gyermekekhez szólt. Arra kérte őket, használják ki az iskola által nyújtott lehetőségeket, és tanuljanak szorgalmasan, hogy minél okosabbak, tájékozottabbak legyenek az életben.

A diákok énekes, zenés, verses műsorral köszönték meg a főpásztornak, hogy együtt ünnepelt az iskolásokkal és a pedagógusokkal. Az ünnepség zárásaként a megyéspüspök megáldotta az új épületrészt.

Szöveg: Berta Kata

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria