Srí Lanka-i katolikusoknak tartottak szentmisét Aradon és Temesváron

Külhoni – 2024. július 12., péntek | 9:46

Srí Lanka-i katolikus hívek számára mutatott be szentmisét szingaléz nyelven július 7-én, vasárnap az arad-ségai plébániatemplomban, majd a temesvári Szent György-székesegyházban Dominiyan Francis Fernando atya. Az Aradon celebrált liturgiáról Király Árpád főesperes, plébános írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

Július 7-én, vasárnap reggel a Srí Lanka-i római katolikus vendégmunkások számára mutatott be ünnepi szentmisét Aradon az ugyancsak Srí Lanka-i származású Dominiyan Francis Fernando missziós lelkipásztor, aki Olaszországban végzi tanulmányait. Öt további Sri Lanka-i személlyel érkezett az arad-ségai plébániatemplomba, akik kántori szolgálattal és énekekkel is közreműködtek a szentmisén, lelkesítve az aradi vendégmunkásokat.

A város egész területéről érkeztek Srí Lanka-i katolikus hívek, több mint százan vettek részt az ünnepi szentmisén. Együtt örültek, énekeltek, és a szentmisét nagy áhítattal hallgatták anyanyelvükön.

„Szívesen adtunk otthont templomunkban a Srí Lanka-i testvéreinknek, mivel Jézus szeretete nem ismer határokat, sem pedig nyelveket – írta beszámolójában Király Árpád főesperes, plébános. – Öröm számunkra, hogy ez az út folytatódni fog, mivel Dominiyan Francis közölte, hogy a tervei szerint karácsonykor két napot fog Aradon tölteni a hívek körében.”

Az arad-ségai hívek közül is többen részt vettek a szingaléz nyelven tartott szentmisén, és – a templom gondnokának megfogalmazása szerint – annak ellenére, hogy nem értették a nyelvet, átérezték az örömüket.

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye  

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria