Szabadkán szentmisével emlékeztek meg Slavko Večerin püspökről halála évfordulóján

Külhoni – 2023. augusztus 27., vasárnap | 19:00

Augusztus 26-án, szombaton, a szabadkai Avilai Szent Teréz-székesegyházban megemlékezésre gyűlt össze a Szabadkai Egyházmegye papsága és hívő közössége. Halálának első évfordulóján a tavaly augusztus 26-án, rövid és súlyos betegség után elhunyt Slavko Večerin püspökre emlékeztek. A szentmisét Roko Glasnović dubrovniki püspök mutatta be, a szentbeszédet Fazekas Ferenc apostoli kormányzó mondta.

Roko Glasnović a szentkúti búcsúra érkezett a városba. Az megemlékező szentmisén Fazekas Ferenc, az egyházmegye apostoli kormányzója vezetésével a püspökkel koncelebrált a Szabadkai Egyházmegye papsága.

Fazekas Ferenc beszéde elején üdvözölte Roko Glasnovićot és háláját fejezte ki a jelenlétéért.

A szabadkai apostoli kormányzó homíliájában hangsúlyozta, hogy amikor egy elhunytra emlékezünk, mi, keresztények nemcsak a gyász fájdalmát hordozzuk, hanem egyúttal Isten örökkévalóságának ajándékát is ünnepeljük, amelyre teremtettünk.

Emlékeztetett rá, hogy Slavko püspök rövid főpásztori szolgálata során új távlatok nyíltak, új kapcsolatok születtek az egyházmegye papjai és hívei között, majd arra biztatta a jelenlévőket, hogy reménnyel telve nézzenek a jövőbe, legyenek jobb keresztények, a néhai püspöknek és barátnak, Slavko Večerinnek pedig adjon az Úr örök világosságot és a mennyei haza örömét.

Az áldás után a vedég püspök és a papság az elhunyt sírjához mentek, ahol közösen imádkoztak érte az egybegyült hívekkel.

Szöveg: Illés Hajnalka

Forrás: Szabadkai Egyházmegye

Fotó: Kovács Ákos

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria