Szajánban tartották a Nagybecskereki Egyházmegye hittantáborait

Külhoni – 2023. július 26., szerda | 10:44

„Missziósok vagyunk” – ezzel a mottóval rendezték meg idén a Nagybecskereki Egyházmegye nyári hittantáborát a vajdasági Szajánban, két turnusban: június 27. és június 30., valamint július 4. és július 7. között.

Az első turnusban a fiatalabb korosztály vett részt, 112 gyermek; a másodikban a kicsit idősebb korosztály volt jelen, összesen 67 fiatal. Bánát különböző területeiről érkeztek táborozók Szajánba.

Szállásként a szajáni plébánia területe, valamint a Kolping-ház szolgált. Volt lehetőség sátorozni is, de szobában is alhattak a résztvevők.

Elias Ohoiledwarin SVD és az animátorok éjszakai felügyeletet is biztosítottak. Huszonkét felnőtt animátor és hitoktató volt a szervezők segítségére.

A szórakozás, barátkozás és jókedv egyik nap sem maradhatott el. A programok között szerepelt kézműveskedés, sportolás, színjátszás, számháború, táncház és esténként tábortűz.

Ezenkívül vetélkedők is voltak, amelyek által a tábor helyszínéül szolgáló Szajánt is megismerhették egy kicsit a fiatalok.

A táborozók mindennap szentmisén vettek részt.

A tábor lelkivezetője Elias Ohoiledwarin SVD volt, aki színes programokat állított össze az animátorok segítségével. A két turnus során több verbita szerzetes is a szervezők segítségére volt, akik a budapesti szerzetesközösség tagjai.

Sem az eső, sem a nagy meleg nem vette el a gyerekek kedvét; régi barátságok újultak meg, vagy újak születtek – és természetesen arról is volt szó, hogy jövőre mindenki szívesen jönne vissza.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Szöveg: Szabó Laura

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria