Szaléziak Madagaszkáron: Élelmiszert és támogatást biztosítanak a családoknak

Kitekintő – 2023. július 11., kedd | 17:25

A szalézi misszionáriusok húsz családnak tudtak támogatást nyújtani Madagaszkár fővárosa, Antananarivo külvárosában, Ivatóban, az Amerikai Egyesül Államokban működő Szalézi Missziók, a Don Bosco Szaléziak USA-beli fejlesztési részlege adományozóinak köszönhetően – közölte honlapján a szalézi rend július 4-én.

A támogatásból a szaléziak rizst, babféléket, cukrot és egyéb élelmiszert, valamint szappant és gyertyákat vásároltak. A szaléziak elmagyarázták a családoknak, mennyire fontos az egészségük megóvása, különös tekintettel a személyes higiéniára és a táplálkozásra. Továbbá pszichológiai támogatást is nyújtottak, hogy segítsenek a családoknak leküzdeni a mindennapi életük során felmerülő nehézségeket.

„Ez a projekt a rászoruló embereken segít azáltal, hogy alapvető szükségleti cikkeket, higiéniai termékeket és gyógyszereket biztosít számukra, hogy jobbá tegyék az életüket. Meggyőződésünk, hogy ezek a tevékenységek hozzájárultak egészségük és általános közérzetük javításához. Reméljük, hogy ez a projekt a jövőben is folytatható, hogy minél több rászorulónak segíthessünk” – mondta egy szalézi misszionárius.

A szalézi misszionáriusok 1981 óta vannak jelen Madagaszkáron. Ma tizenegy központjuk van, és számos helyen tevékenykednek, köztük a Don Bosco Házban Ivatóban, Antananarivo fővárosának külvárosában.

Madagaszkár, az Indiai-óceánban Kelet-Afrika partjai mellett fekvő szigetország, a világ egyik legszegényebb állama. Az UNICEF adatai szerint csaknem 19 millió lakosának hetven százaléka szegénységben él, közülük 5,7 millió 10 és 24 év közötti fiatal. Ez a szám 2025-re várhatóan megduplázódik.

Forrás és fotó: ANS-Ivato / Szaléziak.HU

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria