Szállást keresett a Szent Család a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöki hivatalában

Hazai – 2023. december 15., péntek | 12:05

Vendégszerető szívekre talált december 14-én a szállást kereső Szent Család a püspöki hivatal dolgozóinál, akikhez a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskolát képviselő diákok felkészítő tanáraik, Horváth-Bócsi Irén intézményvezető és Kiss Tibor iskolalelkész kíséretében énekelve, verselve hozták el a Szent Család-szobrot az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületébe.

A gyermekek köszöntése megidézte a karácsony üzenetét, hangulatát. A szeretetteljes légkörben műsorukba a vendéglátók is bekapcsolódtak, és együtt énekeltek a gyermekekkel. „Azt kívánom, minden nap karácsony legyen / Azt kívánom minden szív legyen Betlehem!” – a diákok jókívánságai között a műsorban megérkeztek karácsony ünnepéhez, üzent a négy gyertya lángja is az adventi koszorún, igazi meghitt karácsonyi hangulatot teremtve.

Imádságként és ajándékként élte meg a gyermekek műsorát Palánki Ferenc megyéspüspök, aki megköszönte a kedvességüket, és ő is ajándékozott kedvességet, mosolyt, figyelmességet, egy kis karácsonyi ajándékot, valamint gondolatot is: „A Jóisten nekünk ajándékozta Szent Fiát. Erre emlékezünk, amikor egymásnak ajándékot adunk. Ha Jézus ajándékát el tudjuk fogadni, meg tudjuk egymást ajándékozni azzal, amik vagyunk: képességeinkkel, értékeinkkel, lehetőségeinkkel, akkor mindennap karácsonyt élünk meg, mert ilyen ajándékot mindennap tudunk adni egymásnak” – fogalmazott.

A kedves köszöntés után Palánki Ferenc püspök időt is ajándékozott a gyermekeknek, szeretetvendégségre hívta őket, hosszasan elbeszélgettek.

A gyermekek a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola nagy karácsonyi műsorából hoztak egy szeletet. A több mint harmincfős betlehemes műsort december 19-én, kedden láthatja a nagyközönség a nyírteleki Szent Anna-templomban.

Forrás és fotó: Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria