Székely János megáldotta a megújult templomot és orgonát Vépen

Hazai – 2022. december 12., hétfő | 18:54

Lezárult a vépi templom belső terének és orgonájának felújítása. Székely János megyéspüspök december 11-én áldotta meg az épületet és a hangszert.

Németh Tamás vépi plébános elmondta, hogy a falak átvágásával a vizesedés okozta gondokra igyekeztek megoldást találni. A munkálatok miatt szükségessé vált a falazat javítása is. A padok alatti területet újrabetonozták, új dobogókat építettek a padoknak, amelyeket le is festettek. A két sekrestyében betonoztak, járólapokat raktak le, festettek.

A templom két hátsó szoborfülkéjét – amelyekben Szent József és Szent Antal szobrai láthatóak – eredeti állapotába állították vissza. A Szent József-fülke hátsó apszisában keresztet helyeztek el, hálából a templomfelújítás és összefogás emlékére, melynek korpuszát Vas Csaba tasnádi festőművész készítette.

A régi orgona felújításával és kiegészítésével – amelyet koncert keretében advent negyedik vasárnapján mutatnak be a híveknek – a liturgiát méltóképpen szolgáló hangszert kapott a templom.

Szentbeszédében Székely János megyéspüspök az öröm bibliai vonatkozásairól beszélt. Kiemelte: a Szentírásban Isten tulajdonságaként olvashatunk az örömről. Az öröm ajándék, annak az embernek, családnak lesz osztályrésze, amely megnyitja kapuit az ég felé, Isten felé. Az öröm a szenvedések közül szólal meg: a mélyben a szeretet és az áldozat egymástól elválaszthatatlanok – hangsúlyozta a főpásztor.

Székely János teljes szentbeszédét ITT hallgathatják meg. 

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria