Szent Anna ünnepe a veszprémi Érseki Turisztikai Központban

Kishírek – 2024. augusztus 5., hétfő | 14:19

A korábbi WIP túrák nagy sikerére való tekintettel a veszprémi Érseki Turisztika Központ által különleges vezetett túrákon emlékeztek meg Szent Annáról és Szent Joachimról a nagyszülők és idősek világnapjához kapcsolódóan, július utolsó hétvégéjén.

A kiemelt hétvégén a hagyományos séta útvonala további helyszínekkel egészült ki, így a WIP vezetett túrákra regisztrálók ezúttal betekinthettek a Szent Imre-templomba, az érseki palota egyes tereibe, valamint a főszékesegyház altemplomába is.

 

E mellett jelentős figyelmet szenteltek a Szent Mihály-főszékesegyházra és a benne található Szent Anna-oltárra – az egyházmegye főtemplomában a világnap alkalmából Ferenc pápának az imádság évére megfogalmazott üzenetére is kitértek.

A Biró-Giczey Házból a sétákat és a kiállítás megtekintését követően minden látogató magával vihetett egy rövid leírást Jézus Krisztus nagyanyjának életéről, valamint egy fontos üzenetet: „Szánjanak időt az időskorúakra, gondolkodjanak el a nagyszülőktől kapott nagy örökségről és bölcsességről.”

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria