Szent László-ereklyét kapott Ságújfalu

Kishírek – 2023. július 3., hétfő | 18:20

A nógrádi Ságújfalu Szent László-templomába június 27-én, a lovagkirály ünnepnapján érkezett meg Szent László király csontereklyéje, melyet a Szent György Lovagrend adományozott a helyi hívő katolikus közösségnek. Az alábbiakban Dénes Katalin írását közöljük.

Régi, dédelgetett álmunk vált valóra Szent László ünnepnapján. Példaképünk, oltalmazó nagy királyunk csontereklyéjével gazdagodott templomunk a Szent György Lovagrend adományaként. Az ünnepi szentmisén megtöltöttük a templomot. A szentmisét Kovács György atya, a vietnámi származású Pham Dinh Ngoc József atya és Kapás Attila atya mutatta be. Énekszolgálatukkal közreműködtek a karancssági Szentjánosbogár-tábor fiataljai.

Az eseményre a környező egyházközségekből is érkeztek testvérek, hogy velünk együtt ünnepeljenek. Megtiszteltetés számunkra a templomunk védőszentje, Szent László király csontereklyéjét a sajátunknak fogadni, ismerni és közbenjárását kérni. Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik az ünnepünket szebbé tették!
Befejezésül álljon itt a régi oltárképünk felirata: „Sziklahitű László, ki nem ismersz félelmet, légy ereje, pajzsa gyenge szívű népednek!”

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria