Szentek nyomában – Ifjúsági gyalogos zarándoklatot szervez a Szombathelyi Egyházmegye

Hazai – 2023. február 27., hétfő | 9:02

A Szombathelyi Egyházmegye március 31-től április 1-jéig ifjúsági zarándoklatot szervez Szentek nyomában címmel. A jelentkezési információkat az alábbiakban közöljük.

A tavalyi zarándoklatukhoz hasonlóan ismét ifjúsági gyalogos zarándoklatot szerveznek a szentek – elsősorban Boldog Batthyány László és Boldog Brenner János – nyomában.

A zarándoklat időpontja: 2023. március 31. – április 1.

Szombathelyről, a Brenner Iskola udvaráról pénteken 13.30-kor buszokkal indulnak Jákra. A 14 órai nyitószentmisét követően Jákról gyalog mennek el Szentpéterfára (körülbelül 13 kilométer), ahol vacsora, közös ima és játékos est várja a résztvevőket. Másnap gyalog mennek Güssingbe (Németújvár, mintegy 16 kilométer), Batthyány László és Coreth Mária Terézia sírjához. Itt szentmisén vesznek részt, majd autóbuszokkal utaznak Rábakethelyre, ahol Boldog Brenner János vértanúságának helyén közös imával, énekléssel zárul a program.

A zarándoklatra kiemelten hívják a Szombathelyi Egyházmegye iskoláinak hetedikes, nyolcadikos és középiskolás tanulóit. Jó lenne, ha minden diák legalább egyszer eljutna oda, ahol Boldog Batthyány László és az ő szent életű felesége el van temetve, és ahol Boldog Brenner János vértanú életét adta Jézusért. A zarándoklatra szeretettel várnak minden más érdeklődő fiatalt is!

Jelentkezni a pasztoralis@martinus.hu e-mail-címen lehet március 15-ig.

A jelentkezéskor adják meg a következő adatokat: név, életkor, telefonszám, az egyik szülő e-mail-címe és a zarándoklathoz való csatlakozás helye (Brenner-iskola, péntek 13.30 vagy jáki templom, péntek 14.00). A szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria