Szeptember 16-ig lehet csatlakozni a MosolyTáska akcióhoz

Hazai – 2024. szeptember 5., csütörtök | 18:49

Még több mint egy héten lehet leadni az általános iskolákban és más gyűjtőhelyeken a nehéz helyzetben élő gyerekek tanévkezdésének támogatására a nem használt iskolatáskákat a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a GLS Hungary közös akciójában. A felajánlásokat szeptember 16-ig várják a szervezők, akik 1500 rászoruló kisgyermeket szeretnének tanszerekkel ellátni.

A MosolyTáska akcióhoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 76 kijelölt gyűjtőpontján és az ország számos általános iskolájában lehet csatlakozni.

Negyedik alkalommal hirdette meg nyári adománygyűjtő kampányát a Máltai Szeretetszolgálat és a PontVelem Okos Program a GLS támogatásával. A MosolyTáska akcióban olyan gyerekek kaphatnak támogatást, akik családjának nehézséget okoz a tanévkezdéshez szükséges eszközök beszerzése. A korábbi években átlagosan 1300 táska gyűlt össze; a karitatív szervezetnél idén azt remélik, hogy 1500 gyermek iskolakezdéséhez járulhatnak hozzá.

A szervezők arra hívják az iskolásokat, hogy a kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő vagy újonnan vásárolt iskolatáskáikból készítsenek MosolyTáskát. Hibátlan és még jól használható táskájukat töltsék meg szintén jó állapotú vagy új tanszerekkel – de akár egy személyes üzenetet is hagyhatnak benne a táska új gazdájának –, majd az adományt vigyék el a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjaira, vagy adják le tanáruknak. Az iskolákba érkezett felajánlásokat a GLS Hungary szállítja el a karitatív szervezet raktáraiba.

A táskákat a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, illetve az MMSZ-szel kapcsolatban álló rászoruló családok gyermekeinek adják át, valamint a tanév során elhasználódott felszerelések pótlására használják majd olyan iskolákban és tanodákban, ahol a gyerekek családjai nem tudnak gondoskodni ezek beszerzéséről.

A MosolyTáska összeállításához segítséget nyújt a PontVelem weboldala, illetve a Máltai Szeretetszolgálat videója.

A MosolyTáska akció szeptember 16-ig tart. Az iskolatáskákat leadhatják az országszerte megtalálható MMSZ-gyűjtőpontokon (lista az adomanyozz.hu, a pontvelem.hu és a maltai.hu oldalon), illetve bevihetik az iskolákba. Az iskolák a futárszolgálattól kérhetik az adományok elszállítását, a gyűjtéssel kapcsolatos részletek EZEN AZ OLDALON elérhetők.

Aki támogatná az akciót, de már kinőtt az iskolatáskás korból, a táska árát ITT felajánlhatja. Az összegyűlt adományokból a Máltai Szeretetszolgálat iskolakezdő csomagot állít össze a rászoruló gyerekek számára.

A Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjai pedig ITT találhatók, ahol bárki leadhatja az adományozni kívánt táskákat.

A Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary kilencedik éve szervez közösen jótékonysági akciókat általános iskolások számára, ezekben összesen több mint 80 ezer kisgyermeknek készítettek ajándékcsomagot kortársaik.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: pontvelem.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria