Szeptemberben indul a Pécsi Egyházmegye férfitalálkozóinak negyedik évada

Hazai – 2024. augusztus 28., szerda | 15:02

Az immár hagyományosan a püspöki székhelyen, Pécsett induló rendezvénysorozat két új helyszínnel, Siklóssal és Bonyháddal egészül ki, így már összesen kilenc városba viszik el a szervezők a szeptember 13-án kezdődő új évad négy új témakörét. A bővítés miatt a pécsi nyitó alkalmak kettőről egy találkozásra csökkennek.

A Pécsi Egyházmegye férfitalálkozóinak 2021-ben indult első évét akkora érdeklődés övezte, hogy 2024 őszén már a negyedik évadot kezdik meg.

Az első évadban a férfiak nagy sorskérdéseit állították előtérbe. A másodikban az emberi és isteni szó kérdésköreit, félelmeink és reményeink, kudarcaink és sikereink, valamint az Egyház és a világ összefüggései témákat járták körbe. A 2023 őszén indult harmadik évadban személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink kérdéseire keresték a választ.

2024 új perspektívákat kínál a férfi imádsága, a test teológiája, egymás támogatásának lehetőségei és korlátai, valamint Isten velünk kapcsolatos véleményének témáihoz.

A Felföldi László pécsi megyéspüspök kezdeményezésére életre hívott, édesapákat és nagyapákat, de valójában minden nagykorú férfit megszólító találkozók koncepciója egy harmincfős, férfiakból álló csoport együtt gondolkodásában forrta ki magát. Az első három évadban az egyházmegye hét településén – Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron – négy-négy sorozatban hallgathattak előadásokat érdeklődők. A helyszínek 2024 őszétől két továbbival, Siklóssal és Bonyháddal egészülnek ki.

Az egyes helyszínek és időpontok listája, továbbá a regisztrációs linkek ITT találhatók.

Felföldi László pécsi megyéspüspök, aki minden egyes helyszínen és alkalmon részt vesz, felekezeti hovatartozástól függetlenül nagy szeretettel hív és vár minden érdeklődőt, akit érdekelnek a férfi lét nagy témái.

„Istennek különleges ajándéka a férfitalálkozó ebben az egyházmegyében. Köszönöm a férfiaknak, hogy igényesen, szeretettel és áldozatos szívvel újra és újra eljönnek ezekre a találkozókra. Különös ajándéka az eltelt három évnek, hogy a találkozásoknak megérett a gyümölcse, mert nem a találkozó a cél, hanem a családok, az egyházközségek és az egyházmegye lelki megújulása” – fogalmazott a férfitalálkozók küldetésről Felföldi László pécsi megyéspüspök, a rendezvénysorozat életre hívója és állandó házigazdája.

Az egyházmegyei férfitalálkozók korábbi témaköreiről készült összefoglalók ITT találhatók, a bejegyzésben lejjebb görgetve.

Forrás, fotó és videó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria