Szeretetbe kapaszkodva – Megkezdődött a házasság hete a nagyváradi egyházmegyében is

Külhoni – 2023. február 15., szerda | 11:01

Február 12-én Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és felesége, egyben alkotótársa, Hegedűs Katalin – ők voltak 2016-ban a programsorozat „házaspár arca” – estjével vette kezdetét Nagyváradon a házasság hete rendezvénysorozat.

Először 1997-ben az Egyesült Királyságban szervezték meg a házasság hetét, Magyarországon pedig a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa indította el 2008-ban. A kezdeményezéshez a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye 2019-ben csatlakozott.

Idén egyhetes eseménysorozatot szervez az egyházmegye többek között szentségimádással, tematikus tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel, táncesttel, hogy felhívja a figyelmet a keresztény értékrenden alapuló házasság és család fontosságára. 

Böcskei László, az egyházmegye főpásztora az idei mottóra – Szeretetbe kapaszkodva – reflektálva azt mondta: Mi, akik a hit fényében élünk, meg kell hogy találjuk azt a forrást, amely hitelessé, maradandóvá teszi a szeretetet és mindazt, amit kapunk vagy adunk – ez a forrás pedig Isten szeretete, maga Jézus Krisztus.

Ezt követően a Hegedűs házaspár komolyzenei előadóestjével örvendeztette meg a jelenlévőket, tanúságot téve hitükről, szerelmükről, összetartozásukról.

„Házasságunk életünk fő műve, csak ezután következik minden. Van egy szerető Isten, aki vezet bennünket az utunkon, ha megpróbálunk vele élő kapcsolatban lenni: imával, reménnyel, hittel, szeretettel. Ezért jöttünk, hogy ezt az életörömet megosszuk másokkal is” – fogalmazott a Hegedűs házaspár a nagyváradi filharmónia nagytermében, ahova nemcsak Nagyváradról, hanem Bihar megye több településéről is érkeztek házaspárok.

A programokról részletes információ ITT található.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria