Szeretetben szolgálni – Házszentelést tartottak a Pécsi Egyházmegyei Hivatalban

Hazai – 2023. január 13., péntek | 12:54

Egyházunk hagyománya, hogy minden évben a vízkereszti liturgiában megszentelt vízzel házszentelést tartunk az otthonokban, munkahelyeken. Felföldi László pécsi megyéspüspök január 12-én Isten áldását kérte a Pécsi Egyházmegyei Hivatal épületeire és annak minden dolgozójára, hogy szolgálatukat a krisztusi szeretet lelkületével végezzék.

A főpásztor a szertartás előtt mondott rövid prédikációjában utalt rá, hogy életünk aktív éveinek nagyobb részét a munkahelyünkön töltjük, ezért nem mindegy, hogyan. Mindnyájan megtapasztalhattuk már szívünkben azt az érzést, amikor a másik emberre nem szeretettel tekintettünk, vagy éppen ő nem tekintett ránk keresztényi módon. Ha így teszünk, szenvedést okozhatunk ezzel másoknak és önmagunknak is, hiszen ha megbélyegzünk valakit, akkor már nem tudunk szeretettel nézni rá – emelte ki beszédében.

Ha ezt érezzük, kérjük a Jóistent, hogy gyógyítsa meg a szívünket. Akarjuk, hogy megtisztulva, szabadon és boldogan, derűsen végezzük a munkánkat; boldog új esztendőt is csak tiszta szívvel tudunk őszintén kívánni egymásnak. Engedjük, hogy Krisztus táplálja bennünk a testvéri szeretetet, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, és békében tudjuk szolgálni a ránk bízott sokféle és sokszor nem könnyű feladatot – mondta Felföldi László.

Végezetül a főpásztor arra bíztatta munkatársait, hogy saját otthonaikban egy gyertya köré ülve közösen kérjék Isten áldását önmagukra, személyes kapcsolataikra és otthonukra.

A főpásztor zárásként Isten áldását kérte az egyházmegyei hivatal és az ott dolgozók életére. A közös imádság után a munkatársak az irodáikban fogadták a házszentelés szertartását.

Vízkeresztet követően a lelkipásztorok a Pécsi Egyházmegyében is elkezdték házszentelések végzését, amire személyesen van lehetőség időpontot egyeztetni a plébániákon.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria