Szigligeten is megünnepelték Bódi Mária Magdolna földi születésnapját – KÉPRIPORT

Hazai – 2024. augusztus 11., vasárnap | 18:03

Bódi Mária Magdolna szülővárosában, Szigligeten egy nappal földi születésnapja után, augusztus 9-én emlékeztek meg a vértanúról, és adtak hálát Istennek érte.

A Veszprémi Főegyházmegye augusztus 8-án a veszprémi főszékesegyházban emlékezett meg Bódi Mária Magdolna földi születésnapjáról Udvardy György érsekkel. Másnap Isten szolgálója szülővárosában folytatódott az ünneplés.

Magdi szerette volna az embereket Jézushoz vezetni, ez volt élete célja, amit nagyon sokféle módon tett meg – a példáját követve a szigligeti templom előtt a pasztorális iroda munkatársai és önkéntesei megszólították az arra járó embereket.

A templom előtt sokan jönnek-mennek, családok, fiatalok, idősebbek. Roll-upok, illetve egy forgathatós kirakós tábla segítségével mutatták be az érdeklődőknek Bódi Mária Magdolna életútját, példáját, illetve egy kvízjátékkal is készültek a szervezők.

A templomban pedig három órán keresztül imádságra volt lehetőség. Énekek, dicsőítések, elmélkedések hangoztak el, amiket Szakács Péter plébános írt, aki Bódi Mária Magdolna tiszteletével kapcsolatos referens a Veszprémi Főegyházmegyében.

Magdi kilencedébe kapcsolódhattak be mindazokat, akik betértek a templomba. Az imádságok áhítatát a MAGnificat zenekar, valamint a Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia ifjúsági kórusának tagjai emelték zenei szolgálatukkal.

A jelenlévők letehették imaszándékaikat egy-egy kis cédulára felírva, illetve húzhattak egy idézetet Magditól, ami segítheti őket abban, hogy tovább tudjanak lépni, és továbbvigyék Bódi Mária Magdolna üzenetét.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria