Szikora József A dolgok ismerete című könyvét mutatták be Győrben

Kultúra – 2024. március 4., hétfő | 17:17

Február 27-én Győrben, a Szent László Látogatóközpont rendezvénytermében az egyházmegye, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Győri Szervezete és a Bencés Diákok Győri Egyesülete közös szervezésében Szikora József, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője A dolgok ismerete című kötetét mutatták be. Az eseményen köszöntőt mondott Veres András győri megyéspüspök.

„A Mons Sacer közelében igyekszünk egy kis Collis Sacert, azaz egy »szent dombot« életben tartani, mert olyan helyen vagyunk, ahol több szent is otthon van. Több éve szándék – a történelmi múltért felelősséget érezve –, hogy ezen a dombon olyan események kerüljenek megrendezésre, amelyek öregbítik a hely szentségét, és ahonnan egyfajta kisugárzás is remélhető” – fogalmazott Veres András püspök, utalva arra, hogy Szikora József írásaiban is a szenthez, a szentekhez tartozó értékrend mutatkozik meg, ezért „joggal van helye itt ennek a könyvbemutatónak, ezáltal erősítve azt, amit a képzőművészek is adnak számunkra hónapról hónapra a Triangulum Galériában”.

„Újdonság, hogy ezen a helyszínen könyvbemutató van, de ebben benne van annak a szentnek az üzenete, aki által itt, ezen a dombon szeretnénk minél több embert megszólítani, különösen a nagyböjti időszakban.

Ez a szent maga Isten. Állandóan és sokféle módon szólítgat bennünket: embereken, írásokon, művészeti alkotásokon keresztül. Engedjünk ennek a sugallatnak!”

– mondta Veres András győri püspök.

A főpásztor beszéde után Szikora Józseffel Horváth József történész beszélgetett.  A rendezvényen közreműködött a szerző lánya, Szikora Borbála fuvolaművész.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Ábrahám Kitti

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria