Szólj be a papnak Pécsen!

Hazai – 2018. január 28., vasárnap | 14:00

Február 15-én Pécsen tartja következő összejövetelét a Szólj be a papnak! mozgalom. Az est témája a házasságkötés lesz, melyről Barics Gábriel római katolikus és Zajácz Gábor görögkatolikus papokat, valamint Kovács Barbara evangélikus lelkészt lehet kérdezni.

2017 februárjában indult el a Szólj be a papnak! mozgalom három debreceni keresztény gyülekezet összefogásával. A kezdeményezés célja egyfajta „kocsmai evangelizáció” volt: alkalmat adni főleg olyanok számára, akik nem járnak templomba és gyülekezetbe, hogy a saját életük nagy kérdései kapcsán megismerkedhessenek a hagyományos, bevett egyházak képviselőinek (személyes) álláspontjával, és találkozzanak a hittel, Jézus Krisztus üzenetével.

A rendezvények egyszerre szolgálják a hitéleti ismeretterjesztést és a vitakultúra fejlesztését, valamint fórumot biztosítanak a legaktuálisabb társadalmi kérdések széles körű, interaktív megvitatására. Eddig Budapesten és Debrecenben voltak ilyen összejövetelek, most Pécsett szerveződik a mozgalom.

Miről lesz szó Pécsen?

A házasságok fele válással végződik, ennek tudatában van-e értelme még házasságot kötni? Tényleg csak egy papír a különbség az együttélés és a házasság között? Kell-e templomi esküvő? Hogyan viszonyulnak az egyházak a házasság előtti szexhez? Vannak olyan papok, akik házasodhatnak? Kérdések, amiket mindig is fel akartál tenni egy papnak, de nem volt rá lehetőséged... eddig!

Valentin-nap után, február 15-én, 19 órától levezetésképpen gyere el a pécsi Szenes Klubba és beszélgessünk a házasságról! Ha már készülsz rá, ha még gondolni sem tudsz rá, ha már túl vagy rajta: itt a helyed!

Akiket faggathatsz:

Barics Gábriel – római katolikus pap

Kovács Barbara – evangélikus lelkész

Zajácz Gábor – görögkatolikus pap

 
Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye; Szólj be a papnak!

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria