Szólj be a papnak Szombathelyen is! – Hatalkalmas beszélgetés-sorozat indul

Hazai – 2018. november 3., szombat | 13:00

Szombathelyen november 14-én, szerdán rendeznek első alkalommal „Szólj be a papnak!” estet, mely során tabuk nélkül lehet kérdezni egy katolikus plébánostól, egy református, illetve egy evangélikus lelkésztől. A program egy 6 alkalmas beszélgetéssorozat első alkalma lesz.

2017 februárjában Debrecenben indult el a kávéházi beszélgetések sorozata, ott jelenleg már a tizenhetedik Szólj be a papnak! estre készülnek. A kezdeményezés célja egyfajta ökumenikus „kocsmai evangelizáció”, ami alkalmat ad, hogy bárki – főleg, akik nem járnak templomba és gyülekezetbe – feltehesse kérdéseit, megismerkedhessen a hagyományos egyházak (katolikus, református, evangélikus, baptista) képviselőinek (személyes) álláspontjával egy adott témában, és találkozzon a hittel, Jézus Krisztus üzenetével.

Az ország több városa is otthont adott már ilyen beszélgetéseknek, így Budapest, Pécs, Pápa, Szentendre, Nyírbátor, a határainkon túli magyar települések közül pedig Szatmárnémeti és München; ezek közül több helyszínen rendszeres (havi, vagy negyedévi) eseménysorozat indult. A Mária Rádió kéthetente műsorra tűzi az beszélgetések vágott hanganyagát. Az elmúlt két nyáron fesztiválokon is megjelent a program, mely saját bloggal is rendelkezik. 

Szombathelyen november 14-én, szerdán, 19 órakor kezdődik a program, aminek központi témája az lesz: hogyan lehetünk igazán boldogok? A Cafe Freiben (Szombathely, Fő tér 24.) Merkli Ferenc katolikus plébánost, Gregersen-Labossa György evangélikus és Jakab Bálint Mihály református lelkészeket lehet majd faggatni.

Forrás és fotó: Szólj be a papnak! Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria