Szombaton kezdődik a Dómkerti Zenés Esték sorozata Szegeden

Kultúra – 2023. június 23., péntek | 15:28

A Danubia Zenekar koncertjével június 24-én, szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozata Szegeden, a püspöki székház udvarán – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Már hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Filharmónia Magyarországgal együttműködve színvonalas komolyzenei és dzsesszkoncerteket szervez a szegedi Dóm tér műemlék épületkomplexumához tartozó püspöki székház udvarán.

Az idei első hangversenyen Hámori Máté vezényli a Danubia Zenekart. A mélyből a magasba című esten, melyet az együttest művészeti vezetőként irányító karmester moderál, elhangzik Beethoven Fidelio nyitánya, Schubert Befejezetlen szimfóniája, valamint Mozart Jupiter szimfóniája.

A Balkán elfeledett zenéje elevenedik meg július 17-én, amikor a Söndörgő zenekar koncertezik a püspöki székház udvarán. Az együttes tamburára épülő, de a fúvós és ütős hangszerekre, valamint a harmonikára is kiterjedő hangszerelésű zenéjét virtuozitás és lehengerlő előadásmód jellemzi.

Augusztus 15-én a Budapest Jazz Orchestra Combo koncertje zárja a sorozatot. A Budapest Jazz Orchestra klasszikus dzsesszkvintettként fellépő művészeihez énekesként Urbán Orsolya és Gájer Bálint csatlakozik erre az estére.

Forrás: MTI

Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye, Danubia Zenekar

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria