Szüreti mulatság és szőlőkoszorú-megáldás Csongrád-Bokroson

Hazai – 2022. október 11., kedd | 9:01

Immár tizedik alkalommal rendezték meg október 1-jén Csongrád-Bokroson a százéves hagyományra visszanyúló szüreti mulatságot. A Bokrosi Hagyományőrző Egyesület szervezésében a gazdag program a csőszpárok lovaskocsis felvonulásával és táncával kezdődött, majd a templomban Tapodi Krisztián diakónus megáldotta a hagyományos, szőlőből és gyümölcsökből készített koszorút.

A csőszpárok öt állomáson adták elő táncukat, a helyiek pedig jó bokrosi borokat és pálinkát, süteményeket, finom falatokat kínáltak a vendégeknek, táncosoknak.

A szüreti felvonuláson jelen volt Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, valamint Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszter-helyettes államtitkár is.

A Szent László-templomban Tapodi Krisztián diakónus áldotta meg a szőlőkoszorút. A szertartás alkalmából mondott beszédében kiemelte a hagyományok őrzésének és örömteli megélésének fontosságát, hiszen ez képes lehet összegyűjteni és megújítani a közösséget.

A szőlőkoszorú megáldását követően a csongrád-bokrosi óvodások és általános iskolások műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

A nap mulatsággal zárult. A Bokrosi Hagyományőrző Szüreti Mulatságra az ország minden tájáról érkeztek vendégek. Az est hangulatfelelőse a Spontán Zenekar volt.

A Bokrosi Hagyományőrző Egyesület elnöke, Ungerbauer Anikó elmondása szerint mintegy kétszáz fő dolgozott azon, hogy megvalósuljon a mottó: „Csak az élmény teremt hagyományt”.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Révész Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria