Találkozót tartottak a magyarországi imatáborok szervezői Homokkomáromban

Hazai – 2024. április 5., péntek | 10:39

Március 23-án tartották a magyarországi imatáborok szervezőinek találkozóját Zala megyei településen. Az alkalomról Némethné Memi, a homokkomáromi imatábor vezetőjének beszámolóját adjuk közre.

Március 23-án egész napos találkozót tartottunk Homokkomáromban, a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség házában. Jelen voltak az imatáborok stábjai Zalaegerszegről, Szombathelyről, Garaboncról, Galambokról és mi, szervezők Homokkomáromból.

A köszöntést mindjárt egy megosztás követte a táborok bizalmi légkörének kialakításáról, a nehézségekről, majd a Szentlélekről nevezett Sára nővér tartott nekünk rövid tanítást a bizalom különböző tudományok általi megközelítéséről és azok alkalmazhatóságáról.

Szentségimádás keretében imádkoztunk a táborokért, azok szervezőiért és résztvevőiért, valamint Simon András grafikusművészért, akinek halála nagyon megdöbbentett bennünket, hiszen többször is járt táborunkban itt, Homokkomáromban.

A finom gulyás- és pogácsaebéd után a szombathelyi és zalaegerszegi táborok mutattak be pár közösségi játékot, így a kávé mellett a mozgás is ébren tartott minket.

Délután három szekcióban tartottunk ötletbörzét, többek között az akadályversenyekről, az imasétákról, a kézművességekről, a gyónásokról és szentségimádásokról. Kis kávészünetben folytatódtak a kötetlen beszélgetések, majd az evangéliumi szakasz feldolgozása következett, ami a nap mottója is volt, s ami igaz a táborunkra is: Mert Istennek semmi sem lehetetlen (Lk 1,37).

A záró szentmisét Rumszauer Miklós atya tartotta, aki Magyarországon meghonosította ezt a táboroztatási formát. A szentmisét az imatáborokért és Simon András grafikus barátunkért ajánlottuk fel, akinek egy személyes ajándékképe ott volt az oltáron.

Indítottunk egy közös ötlettárat, amivel egymást gazdagíthatjuk. Találkozunk 2025-ben, a garabonci imatábor szervezésében.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria